Skip to main content

Wil je als student in het begeleidingstraject bij mij ook je ervaringen delen? Vul het formulier onderaan deze pagina dan in.

Monique is een fijne en kundige vrouw die snel reageert en goed met je meedenkt. Haar begeleiding is prettig, ze maakt tijd voor je en communiceert efficiënt, zowel via appjes als online meetings. Monique staat open voor feedback, wat de samenwerking alleen maar prettiger maakt. Ik adviseer iedereen die hulp nodig heeft om met Monique samen te werken.

SatiFebruari 2024

Ik heb je coaching als erg waardevol ervaren. Ik zou niet weten hoe ik zonder jou erdoorheen was gekomen!

Ik kon merken dat je ervaring had en wist waar je het over had doordat je ook op een hogeschool werkt dat was vooral heel fijn.

Maar ook dat je inhoudelijk mij echt kon helpen alles te structureren maar daarnaast ook motiveren als ik even in een dipje zat.

Fijn ook om te horen dat ik goed bezig was en ik het echt wel in mij had. Het scriptieproces maakte mij soms best wel onzeker vooral omdat het niet zo soepel liep.

Het was heel fijn dat je af en toe dan vertelde dat het niet aan mijn capaciteiten lag en ik echt wel een hbo denkniveau heb.

Annette van Vliet 24 oktober 2023

Jouw positiviteit hielp mij om het niet op te geven, als ik er even doorheen zat kon je mij weer opbeuren. Het is fijn dat je daarin adrem bent, zegt wat je denkt. Door onze vaste wekelijkse afspraken word je eigenlijk ook ‘gedwongen’ om iets te doen en weer verder te gaan. Een stok achter de deur dus.

Het snelle reageren en de toegankelijkheid (via de app) maakt dat wanneer je vastloopt je ook snel weer door kan. Super fijn dus!!

Lisette Bast2 september 2023

Vanwege mijn ADHD was de afstudeerperiode extra moeilijk omdat er vanuit school heel weinig richtlijnen worden gegeven en je eigen deadlines moet stellen. Monique heeft voor mij de chaos kunnen verminderen door kleine doelen te maken en de rode draad in mijn scriptie te blijven vinden ook als ik die volledig kwijt was. Ik ben Monique heel erg dankbaar en zonder haar structuur en hulp had ik het nooit gekund.

Ik raad iedereen aan haar hulp met beide handen aan te pakken, vooral als je struggelt met ADHD omdat ze het goed begrijpt en je het gevoel geeft dat je het echt kan.

Verder is Monique ook een super gezellig en lief persoon en ik ben haar super dankbaar! Ik heb zelfs een 7 gehaald terwijl ik echt dacht het nooit te kunnen halen 🙂

Kim SlingerlandApril 2023

Nadat ik mijn scriptie weer niet behaald had na de herkansing zakte de moed mij in de schoenen. Ik was het overzicht kwijt en daarbij ook de motivatie en het zelfvertrouwen om aan mijn scriptie te werken. Maar toen ik bij de scriptie coaching kwam van Monique zag ik het weer positief in.

Monique heeft orde in de chaos gebracht. Door structureel te werken en alles op te delen was het ineens behapbaar om mijn scriptie te schrijven. Monique zelf is streng maar wel motiverend en geeft veel positieve energie. Het voelde alsof ik het niet alleen voor mezelf goed wilde doen maar ook voor Monique.

Tijdens het schrijven heb ik goede uitleg gekregen over de dingen die ik niet begreep of hoe ik dit het beste kon aanpakken. Ik ben Monique heel erg dankbaar want zonder haar had ik het een tweede keer waarschijnlijk ook niet gehaald en was ik ook zeker niet gelukkiger geworden. Ik kijk terug op een positieve periode en ik kan nu echt trots zijn op de mooie scriptie die hieruit voort is gekomen.

Dewi van ‘t HoogApril 2023

Ik ben via een klasgenoot bij jouw terechtgekomen. Het was een stressvolle periode voor mij en dit gaf ik ook bij jou aan. Je zei me dat het wel goed kwam.

Je hebt me onwijs geholpen door jouw goede en duidelijke begeleiding. Je weet goed te vertellen hoe je aan een scriptie kunt beginnen en hoe je deze kan afronden.

Daarnaast vond ik het fijn dat we wekelijks contact hadden en ik kon je altijd mailen/appen met vragen en ik kreeg ook onwijs snel reactie.

Op momenten dat ik vast liep en geen zin meer had, wist jij me weer te motiveren.

Kortom: ik raad jou iedereen aan!

Farah BaroudiFebruari 2023

Een jaar lang geleden liep ik vast ivm Corona. De weinig online colleges die werden gegeven maakte mij dat ik op zoek moest gaan naar een goede begeleider.

Ik kwam bij toeval terecht bij Monique en dat is de beste docent en begeleider die ik tot nu toe heb gehad. Ze is duidelijk, positief, vakinhoudelijk bekwaam, flexibel, motiveert je om niet op te geven en om door te gaan. Al deze kwaliteiten hebben ervoor gezorgd dat ik mijn onderzoek heb kunnen afronden en deze succesvol behaald heb. Ik kan iedereen Monique aanraden.

Bij deze Monique, ontzettend bedankt voor al je hulp! Zonder jou had ik het nooit gered.

Maria Dorta LopezSeptember 2022

In de afrondende fase van mijn studie master pedagogiek heb je mij door een zeer moeilijke periode geloosd: Ik heb een hersenbloeding overwonnen en mijn studiebegeleiders van de hogeschool maakten mij het niet gemakkelijk. Mijn echtgenoot kwam mij in die periode ook te ontvallen.

In die onstabiele situatie heb jij alle tijd genomen om mij met raad en daad bij te staan. Ik prijs mij daarom zeer gelukkig met jouw enorme inzet, geduld en begrip. Jouw vakkennis en ervaring waren net zo belangrijk voor mij als de manier waarop je mij begeleid hebt.

Binnenkort haal ik mijn diploma Master Pedagogiek op.

Nogmaals dank!

Mw. OlmbergSeptember 2022

Nadat ik een onvoldoende had ontvangen voor mijn scriptie heb ik contact gezocht met Monique voor hulp. Monique heeft mij geholpen met het duidelijk in kaart brengen en toepassen van de feedback. Met haar ervaring kan zij super goede tips geven. Door haar tips en adviezen leerde ik hoe een scriptie in elkaar hoort te zitten. Het gaf mij veel nieuwe inzichten. Monique is altijd bereikbaar wat ook heel prettig is. Het lukte mij hierdoor om binnen twee maanden de herkansing in te leveren. Met de hulp van Monique is deze goedgekeurd!

Myrthe HarmsenJuni 2022

De ondersteuning van Monique heb ik heel erg prettig ervaren. Hierdoor verliep mijn schrijfproces vlot en heb ik mijn deadline gehaald. Samen sparren hielp me om een duidelijke lijn in mijn verhaal te krijgen. Monique reageert snel en is ruim beschikbaar! Alsnog heel erg bedankt voor je steun!!

Jeaninemei 2022

Zelf volgde ik een HBO thuisstudie waar ik mijn scriptie voor moest gaan schrijven. Dit traject startte voor mij tijdens de start van de coronapandemie. Nog meer op mijn eigen studeerkamer aangewezen en nog minder een-op-een contact met respondenten. Mijn start verliep moeizaam. Ik kreeg feedback waarmee ik voor mijn gevoel weinig kon en liep vast tijdens het schrijven van mijn scriptie.

Via via kwam ik in contact met Monique. Tijdens het eerste telefoongesprek legde zij mij uit wat haar werkwijze was. Een werkwijze die mij wel aansprak. Daarbij zei ze ook; als het niet bevalt, je zit nergens aan vast! Maar dit bleek nergens voor nodig te zijn. Vanaf onze eerste afspraak was er die klik en kreeg ik weer ruimte en inzicht. Monique bijt zich vast in je scriptie alsof het haar eigen scriptie is. Weet waar zij het over heeft en met haar ervaring weet zij hoe een scriptie eruit moet zien.

Naast de begeleidingsmomenten die wij via Zoom hadden, spraken wij elkaar ook regelmatig via whatsapp en de mail. Monique is altijd bereikbaar voor vragen en geeft snel feedback op je stuk. Hierbij is zij kritisch en geeft pas akkoord wanneer zij hier zelf ook een goed gevoel bij heeft. Voor mij is het een lang traject geweest het afstuderen, maar Monique heeft mij hier goed doorheen begeleid. De passie die Monique voor haar vak heeft is hierin terug te voelen. Zij is begaan met haar student en gaat er de volle 1000% voor.

Ik kan iedereen Monique van harte aanbevelen! Dankzij Monique ben ik afgestudeerd, zonder haar had ik wellicht nog steeds aan mijn scriptie gezeten of misschien zelfs wel helemaal gestopt.

Relindemaart 2022

Na mijn zelfstandige start aan mijn scriptie zat ik met mijn handen in me haren… Hoe moet ik nu verder? Hoe vertaal ik dit onderzoek naar een eindproduct? Ik zag het niet meer. Daar was Monique! Monique gaf mij energie en zelfvertrouwen. Ze liet mij zien dat ik dichterbij dan ooit bij mijn diploma was. Middels teams-meetings hebben regelmatig gespard, maar ook heeft Monique veel voor mij betekend op het gebied van spelling. De keuze was voor mij snel gemaakt! Stoppen met mijn studie kost veel meer dan samenwerken met Monique. Daarnaast is het nog gezellig ook! De tijd is voorbij gevlogen. Monique nogmaals bedankt voor jouw vertrouwen in mij.

Cheyenne Nieuwenhuizenmaart 2022

De eerste vijf jaar van mijn hbo- opleiding gingen niet echt lekker. De reden waarom ik de hulp van Monique goed kon gebruiken in de eindfase van mijn studie, is omdat ik ADD heb. Dit heeft een behoorlijke impact gehad op mijn studie. Ik vond het lastig om structuur te krijgen, deed alles op het laatste moment en vond het lastig om te plannen. Allerlei eigenschappen die niet handig zijn bij het schrijven van een scriptie. Daarnaast had ik geen overzicht meer van deadlines en eisen van andere vakken, waardoor er totale chaos in mijn hoofd ontstond. Gelukkig heb ik op tijd de hulp van Monique ingeschakeld om overzicht te creëren.

Ik vergeet nooit meer de eerste keer dat ik bij Monique langskwam en dat ik zei ‘’ ik weet niet of dit nog te redden valt’’, waarop zij zei ‘’tuurlijk wel alles valt te redden met een duidelijk plan’’. Monique heeft mij er mentaal helemaal doorheen gesleept. Het was zwaar, maar elke keer als ik met Monique sprak zag ik weer licht aan het einde van de tunnel. Het motiveren en haar enthousiasme gaf mij weer zelfverzekerdheid om door te gaan. Dit doet ze door concrete tips te geven, maar je tegelijkertijd ook vrijlaat. Monique heeft geduld, is super eerlijk en laat het ook weten als zij onvoldoende inzet ziet. Ze is soms streng, maar dat moet ook, anders deed ik het niet.

Ik ben zo ontzettend tevreden met de begeleiding van Monique. Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer het overzicht kreeg. Waardoor ik in plaats van het ontwijken het durfde aan te pakken. Wanneer ik even niks van mij liet horen, stuurde zij mij een bericht om even polshoogte te houden. Ook dit heeft bij mij echt goed geholpen. Ik raad iedereen, maar ook echt iedereen de hulp van Monique aan, want het is het echt waard.

Ook voor de mensen die AD(H)D hebben is Monique echt een goede begeleider. Je voelt je begrepen en bij het maken van een scriptie is dit echt wat je nodig hebt.

Na een aantal turbulente jaren kan ik nu gewoon zeggen dat ik mijn HBO heb gehaald met een 7!

Marlyn Wildersfebruari 2022

Ik wil je echt van harte bedanken voor alle ondersteuning bij het schrijven van mijn scriptie. Vlak voordat we elkaar ontmoette heb ik heel veel zitten zoeken naar een scriptiebegeleider, elke keer was er geen klik en stond ik op het punt op te geven. Gelukkig hebben we elkaar ontmoet en heb ik weer hoop gekregen om ermee door te gaan en het af te maken. Echter, gaf je wel gelijk aan dat we het niet binnen een 2 maanden redden maar dat we de beste van gaan maken en het voor de 2e kans inleveren. Gedurende de weg kwam ik erachter dat ik nog een onvoldoende had voor een ander verslag. Zoals ik ook al telefonisch hebt aangegeven dat vond ik wel 1 van de hoogtepunten want daar was ik het meest zenuwachtig voor, stond je klaar voor mij in de ZOMERVAKANTIE om mij daar doorheen te helpen en wat als resultaat een voldoende was. Ik heb zitten janken van geluk en blijdschap dat er mensen achter mij staan en aangeven dat ik het wel kan.

Daarnaast ben ik super blij met je aanpak van samenwerken, je werkt snel, geef snelle reacties, vraag tussendoor hoe het gaat en stuur mij foto’s tijdens de vakantie. Je kijkt eigenlijk altijd hoe het met mij gaat en dat vond ik superfijn. Ik vroeg om een intensieve samenwerking omdat ik best onzeker ben maar je gaf meer dan dat ik vroeg en daar ben ik super blij mee. Het einde leek naar jou zien wat minder maar dat was het zeker niet. Ik had er moeite mee je los te laten en verder te gaan. Maar uiteindelijk heb ik het gedaan en ben ik super blij met het eindresultaat.

Ik zal zeker een andere student aanraden jou als stagebegeleider te nemen.

Bianca Bartnovember 2021

Ik ben bij Monique terecht gekomen, nadat ik maanden zonder resultaat zelf heb zitten ploeteren aan mijn afstudeerscriptie. Regelmatig heb ik de handdoek in de ring willen gooien, maar Monique heeft mij echt door het proces heen geloodst. Monique heeft mij inhoudelijk heel goed geholpen, en was daarnaast ook een hele goede stok achter de deur. Ik kon altijd terecht met vragen en ik kreeg nooit het gevoel te veel te zijn. Zij maakte tijd voor mij en gaf de ondersteuning die ik nodig had. Samen keken we naar mijn feedback van mijn docent, waarop wij samen de eerste stappen zetten. Daarna kon ik met de gegeven handvatten weer even zelf vooruit. Tussendoor was Monique via app/mail bereikbaar voor korte vraagjes over bijvoorbeeld een bronvermelding etc.

Het voelt bevrijdend om nu na maanden worstelen helemaal afgestudeerd te zijn en ook nog is met een 7! En dit is echt dankzij Monique.

Iris van Hoeselaugustus 2021

Ik heb afstudeerbegeleiding bij Monique genomen, direct vanaf het begin merkte ik verbetering in mijn werk. Ik vond het fijn werken om samen met haar verbeteringen aan te brengen en het hielp mij ook zelfstandig verder te werken zonder teveel sturing.
Het voelt bevrijdend om nu na maanden worstelen helemaal afgestudeerd te zijn en ook nog is met een 7! En dit is echt dankzij Monique.

Lorenzo Kuiperjuli 2021

Ik heb Afstudeerbeleider Monique als zeer prettig ervaren. Zij staat 24/7 voor je klaar via de Whatsapp, Bellen, Mail, Zoom en Fysiek wanneer dat nodig, ook (tijdens de Pandemie). Ze denkt met je mee en begeleidt je om in te zien hoe je je eigen stukken zakelijker en beknopter kan schrijven. Je kan regelmatig ‘sparr’ momentjes aanvragen en haar vragen stellen over hoe bepaalde onderdelen in zijn werking treden.

Ik heb veel aan haar gehad. Ik ben van oorsprong een zeer chaotisch persoon die het lastig vind een structuur te vinden. Met behulp van Monique ga je stapsgewijs te werk en ga je met haar op zoek naar een logische stuctuur waarbij alle criteria vanuit je opleiding erin mee worden genomen. Dat gaf mij zoveel rust dat ik dit scriptie traject zo anders ben aangegaan, maar op een goeie manier. Normaal zou ik in paniek schieten en klap ik compleet dicht… met Monique had ik dat bijna niet. Daarbij spreekt ze je moed in en vertelt ze je eerlijk wanneer je goed op weg ben. Geeft een fijn gevoel dat je minder aan jezelf gaat twijfelen.
Ik heb haar als heeeeeel fijn ervaren. Misschien jij ook?Het voelt bevrijdend om nu na maanden worstelen helemaal afgestudeerd te zijn en ook nog is met een 7! En dit is echt dankzij Monique.

Charnelle peneuxfebruari 2021

Laat een review achter

    * Deze gegevens wil ik graag van je ontvangen

    © 2024 AfstudeerCoaching HBO. Website door: Desses